Sanelli-tietoa

Coltellerie Sanelli SpA perustettiin vuonna 1864 Italiassa Premanan kylässä, lähellä Como-järven aluetta, joka on tunnettu veitsi- ja työkaluvalmistajistaan.

Nykyään yhtiö tunnetaan maailmanlaajuisesti uudenlaisista ammattilaisveitsistä. Coltellerie Sanelli on analysoinut ammattilaisten jokapäiväiseen työskentelyyn liittyvät tarpeet ja haasteet - ja ratkaissut ne kaikki. Tuloksena syntyi Premana Professional veitsisarja.

150 vuoden kokemuksella ja jatkuvalla tutkimustyöllä Coltellerie Sanelli etsii edelleen uusia toteutustapoja ja materiaaleja, jotka parantavat ammattilaisveisten ergonomiaa, hygieniaa ja turvallisuutta. Sanelli toimii koko veitsiteollisuuden keihäänkärkenä.

Premana Professional -veitsisarjan ominaisuudet:

TERÄT:
 • pysyvä terävyys (54-56 HRC) AISI 425: Carbon 0,50%, Chromium 14%, Molybdenum 0,60%
 • hyvä joustavuus
 • suuri leikkausteho
 • pitkä terän kestoikä
 • terä muotoiltu ammattilaisen käyttöön
 • erinomainen teroitusvara
 • terän muotoilu takaa tehokkaan tuloksen silloinkin kun tarvitaan voimaa leikkaamisessa
 • terä ei lohkeile

KAHVAT:

Veitsien kahvat on parannettu Biomaster teknologialla. Biomaster on pysyvä antibakteerinen suoja, joka koostuu epäorgaanisista hopeaioneihin perustuvasta aineesta, jota käytetään antibakteerisen ominaisuuden aikaansaamiseksi Sanelli veitsien kahvoissa. Korkea hopeaionien pitoisuus estää turvallisesti mikrobien ja bakteerien kasvun.

 • Ainutlaatuinen ergonominen kahvan muotoilu on tulos tutkimuksista italialaisessa Teknisessä Korkeakoulussa (tutkimusyksikkö, nimeltään EPM: Ergonomics of Postureand Movement at the Milan polytechnic) tehdystä tutkimuksesta, mikä on toteutettu erityiseen tietojärjestelmään pohjautuvilla käyttötesteillä
 • Ergonominen muotoilu vähentää huomattavasti käden väsymistä jatkuvassa työskentelyssä
 • Pehmeä ja samalla hieman karhea materiaali tekee kahvasta työturvallisen
 • Kahvan materiaali on myrkytön ja EU:n elintarvikemääräysten mukainen
 • Materiaali kestää suuria ja äkillisiä lämpötilan muutoksia (-40 C - +150 C)
 • Veitset voidaan puhdistaa automaattisessa tiskaus- ja sterilointiprosessissa
 • Kahva on tasapainotettu terään nähden
 • Kahvan vihreä väri on helppo tunnistaa työpöydällä - se merkitsee parempaa työturvallisuutta

Sanelli Ergoforge veitset

SANELLI ERGOFORGE VEITSET
Sanelli Ergoforge veitsissä on termoplastinen ergonomisesti muotoiltu kahva.
Terät ovat taottua terästä AISI 420: Carbon 0,40%, Chromium 13,5%.
Erinomainen tasapaino kahvan ja terän välillä.

Sanelli-veisten teroitus- ja huolto-ohjeita:

Jokaisella veitsellä on oma, erityinen käyttötarkoitus. Käytä veistä ainoastaan sen omaan käyttötarkoitukseen. Varo käyttöä kovilla pintamateriaaleilla, kuten graniitti, keramiikka jne.

Veitset ovat konepesun kestäviä. Ota veitset kuitenkin pois astianpesukoneesta heti pesuohjelman loputtua ja kuivaa ne huolellisesti. Näin vältyt mahdollisilta ruostepilkuilta. Veitset ovat ns. hyvin teroitettua hiiliterästä. Ne voidaan myös jatkuvasti teroittaa huipputeräviksi monien käyttövuosien aikana. Käsin pestäessä voidaan käyttää kaikkia astianpesuaineita. Huolehdi kuitenkin siitä, ettei ruuantähteitä tai likaa jää kahvan ja terän saumaan. Suosittelemme Sanelli-veitsien puhdistamista käsinpesulla.

Pese veitset huolellisesti korroosiota (ruostumista) aiheuttavien aineiden käsittelyn jälkeen. Terän hapettuminen voi johtua esim. kaloissa esiintyvästä natriumkloridista. Käytännössä kaikki orgaaniset nesteet saattavat vahingoittaa veitsiä, jos niiden kosketus pitkittyy

Terään syntyvän ns. "kierteen" poistaminen suoritetaan teroituspuikolla. Terän hionta voidaan suorittaa esim. hiontakivellä. Ks. lisätietoja kohdasta Teroitusvälineet.

Teroitusohjeet

Teräksiset Sanelli teroituspuikot soveltuvat terän terävyyden ylläpitoon ja hionnan jälkeiseen viimeistelyyn (hionnassa syntyneeseen kierteen poistoon). Teräspuikolla teroitukseksi riittää 4-6 tasaista kevyttä vetoa molemmin puolin. Sillä ei saa tylsynyttä veistä uudelleen teräväksi, sillä se ei pysty poistamaan metallia pyöristyneestä särmäkulmasta. Teroituskulma on n. 20 astetta. Pidä puikko paikallaan ja vedä veitsen särmää puikkoa ptikin tyvestä kärkeen vuorotellen kummaltakin puolelta. Käytä puikkoa kevyesti, mutta usein.


Esitteet ja esittelyvideo

Lisätietoja veitsistämme löydät myös allaolevista esitteistä ja esittelyvideosta.

Sanelli Linea Premana Professional -esite (etusivu, PDF)